Verkopen is een evenwichtsoefening

TRENDS, 10 oktober 2019 – Dealgerichte en assertieve verkopers presteren het best, concludeert de verkoopexpert Jan Roel van Rhee uit een jarenlange gedragsanalyse bij meer dan drieduizend verkopers.

Jan Roel van Rhee onderzoekt al 23 jaar de succesformules achter verkopen en een klantgerichte service. De resultaten publiceerde hij eerder dit jaar in zijn boek RED-Selling. Volgens hem moeten verkopers zich niet blindstaren op de behoeften van de klanten. Enthousiasme wekken en focussen op het afsluiten van deals zijn veel belangrijker … 

Naar persartikel

Salesexpert maakt komaf met klassieke verkooptechnieken

PERSBERICHT, 10 september 2019 – Jan Roel van Rhee, een van Vlaanderens beste salesexperten gaf de afgelopen maanden vier workshops in zijn trainingscentrum in Leuven. Hierbij werden de geheimen van topverkopers onthuld aan meer dan 60 salesprofessionals uit diverse sectoren. De technieken uit het RED-Selling boek van van Rhee maken komaf met het consultatieve, adviserende verkopen en zetten enthousiasme en het sluiten van de deal voorop. De deelnemers waren alvast unaniem overtuigd. 

Download persbericht

De beste boeken voor de zomer

Mark Magazine, 21 augustus 2019 – MARK Magazine (De Standaard/Nieuwsblad) duidt het boek ‘RED-Selling’ van Jan Roel van Rhee aan als een van de beste boeken voor de zomer van 2019.

Naar persartikel

7 op de 10 deals sluiten? Volg dit succesrecept dat al 2.000 jaar werkt.

Bloovi, 29 april 2019 – Jan Roel van Rhee bestudeerde honderden topverkopers, en bundelde hun succesrecepten in een nieuw model: RED-Selling.

Naar persartikel

PERSBERICHT: Nieuw boek over sales ‘RED-Selling’

SB Management, 27 april 2019 – Jan Roel van Rhee heeft zijn zevende boek geschreven, over de essentie van verkopen. het boek geeft de lezer inzicht in de aanpak van de 7% beste verkopers. Te koop in de webshop aan 19,95 EUR hier.

Download persbericht

Sales expert: “Consultative selling is de misleiding van de eeuw”

PUB, 9 mei 2019 – Wat doen de beste verkopers beter dan de rest? Simpel: volgens sales expert Jan Roel van Rhee gebruiken ze een andere, meer assertieve aanpak. “Ze laten het alom gepredikte consultative selling grotendeels links liggen.”

Naar persartikel

RED-Selling: De essentie van verkopen?

Made in Vlaams Brabant, 4 mei 2019 – Wat is de essentie van verkopen? Wat doen de beste verkopers beter dan de rest? Dat vertelt salesexpert Jan Roel van Rhee in zijn nieuwe boek ‘RED-Selling’. “De beste verkopers laten het alom gepredikte consultative selling grotendeels links liggen,” zegt de auteur.

Naar persartikel

JAN ROEL VAN RHEE PERSKIT

Diverse foto’s en persberichten